Oncologieverpleegkundige

Standplaats:
Utrecht
Startdatum:
22.01.2018
Einddatum:
31.03.2018
Uren per week:
32

Als (oncologie)verpleegkundige werk je mee aan de klinische en poliklinische oncologische zorg die bestaat uit curatieve en palliatieve zorg. Tot je kerntaken behoren het toedienen van cytostatica en symptoomgerichte palliatie. 
Je bent een enthousiaste, betrokken collega met een professionele, patiëntgerichte werkhouding. Je hebt werkervaring in de oncologie en een afgeronde oncologie-opleiding. Je kunt zowel zelfstandig als multidisciplinair samenwerken. Je communiceert prettig en duidelijk. Je draagt bij aan het verder ontwikkelen van de afdeling.
 
Afdelingsinformatie:
Het UMC Utrecht Cancer Center wil een internationaal leidend Academic Comprehensive Cancer Center zijn waar patiënten aantoonbaar de beste individuele zorg krijgen, waar ‘practice changing’-onderzoek wordt verricht en waar kwalitatief hoogwaardige opleidingen worden aangeboden. Mensen met kanker genezen en de kwaliteit van leven verbeteren indien genezing niet meer mogelijk is vormt de drijfveer van alle medewerkers van het UMC Utrecht Cancer Center. Met onze patiënten en onze externe samenwerkingspartners ontwikkelen wij vandaag de oncologiezorg van en voor morgen.

De afdeling Medische Oncologie richt zich op klinische en poliklinische oncologische zorg en verricht wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker. Op de afdeling worden mensen met kanker in verschillende fasen van de ziekte behandeld en verpleegd, en met verschillende therapiemodaliteiten. Kenmerkend voor de afdeling is het verlenen van zorg op maat vanuit meerdere disciplines en dimensies. De afdeling Medische Oncologie streeft ernaar de resultaten van de therapieën te verbeteren door translationeel en klinisch onderzoek te verrichten. Alle patiënten worden zo veel mogelijk behandeld volgens klinisch wetenschappelijke onderzoeksprotocollen. Een van de belangrijke wetenschappelijke doelen van de afdeling is het initiëren van ‘Investigator Driven’-Onderzoek. Daarnaast wordt er in nationaal en internationaal verband, en in samenwerking met farmaceutische bedrijven (sponsors) en/of onderzoekers, in geprotocolleerde klinische fase I-, II-, III- en IV-studies geparticipeerd, conform nationale (WMO), internationale en ICH/GCP (Good Clinical Practice) richtlijnen. De afdeling is georganiseerd in drie kernteams: poliklinische zorg, klinische zorg en research. Daaromheen is er een ‘multiteam’ geformeerd van waaruit verpleegkundigen naar deze kernteams kunnen rouleren. Ondersteuning wordt geboden door senior verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundig onderzoekers.
 
Functieomschrijving:
Als (oncologie) verpleegkundige bied je verpleegkundige zorg op de dagbehandeling & research afdeling. Het betreft hier alleen dagdiensten die volgens rooster worden ingezet.
 
Functie-eisen:
Wij vragen een (oncologie)verpleegkundige die direct inzetbaar is. Je ziet het als een leerzame uitdaging je verder te ontwikkelen in het vakgebied. Je bent in staat zowel protocollair te werken als daarvan af te wijken indien de situatie dat vraagt. Je durft hierin verantwoordelijkheid te nemen en weet wanneer je hierover moet overleggen met collega's. Je beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve eigenschappen. Inlevingsvermogen in de patiënt en zijn omgeving zijn noodzakelijk.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten