Operatieassistent WKZ - juli 2018

Standplaats:
Utrecht
Startdatum:
01.07.2018
Einddatum:
31.01.2019
Uren per week:
36

Speciaal én anders, dat is het werken op de OK van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Wat is er dan anders? Bij kinderchirurgie heb je op de eerste plaats te maken met andere pathologie en veelal met aangeboren afwijkingen. Daarbij werk je met kleiner, kwetsbaarder en specifieker instrumentarium, bijvoorbeeld bij de kinderneurochirurgie. Soms moeten we zelf improviseren en creatief zijn omdat niet alle instrumenten en disposables in een kleine maat leverbaar zijn. Hierdoor is je werk uitdagend, anders dan anders en gevarieerd.

Afdeling

Het belangrijkste op onze afdeling is de patiënt en daar omheen de mensen die er werken. Wij streven naar de hoogste kwaliteit van zorg waarmee we samen tot het uiterste gaan voor onze patiënten; de kinderen. Je komt te werken in een hecht team van bevlogen en loyale collega’s. Ons OK-complex beschikt op dit moment over zes operatiekamers en één hartcatheterisatiekamer (HCK). Vanaf mei 2018 gaan we uitbreiden en zijn er twee extra operatiekamers gereed. We hebben een grote diversiteit aan ingrepen, van laag tot academisch hoog complex. Zo opereren we pasgeborenen aan oesophagus atresieën, zijn er complexe sectio’s zoals placenta accreta en hebben we een specialisme op het gebied van kindercardiochirurgie. Onze kindercardiochirurgen opereren bijvoorbeeld als een van de weinige centra in Nederland kinderen aan het Hypoplastisch Linker Hart Syndroom. Tevens opereren we de patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum, het specialistische centrum voor kinderoncologie. Denk hierbij aan kinderen die lijden aan neuroblastoom en een hele reeks aan ingrepen moeten ondergaan. Jij doet je werk niet alleen op de operatiekamer maar ook op de dagbehandeling en er wordt regelmatig geopereerd op de NICU. Elk kind is uniek, geen operatie is het hetzelfde en iedere dag is anders. Dát maakt ons, en straks ook jouw werk, zo bijzonder.

Profiel

Jij bent oprecht geïnteresseerd in kinderchirurgie en jouw ambities sluiten aan bij ons verhaal. Jij werkt heel nauwkeurig en kunt prima onder druk werken. Vooruitzien en anticiperen op acute situaties is voor jou bij elke operatie elementair. Je bent sterk gericht op samenwerking en het beste resultaat. Jij bent gewend naar je eigen functioneren te kijken en geeft ook opbouwende feedback aan je collega’s. Jij denkt graag mee in verbeteringen en vernieuwing. Dat je in het bezit bent van het CZO-diploma Operatieassistent spreekt voor zich. We zien graag dat je minimaal twee jaar werkervaring hebt en is het veel meer (graag!) of wat minder, laat je niet weerhouden te reageren.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten